مقدمه
در بخش های قبلی این مطلب (قسمت اول و قسمت دوم) به بررسی لپتاپ های ایسوس در سری های Vivobook، Zenbook و Expertbook پرداختیم. با جود تنوع بسیار زیاد در مدل های معرفی شده و مشخصات ارائه شده برروی آنها، همه آنها (به جز موارد) یک نقطه مشترک داشتند و آن فقدان کارت گرافیک های رده بالای گیمینگ و حرفه ای در آنها بود.
سه خانواده باقی مانده که در این مطلب معرفی خواهیم کرد نقطه مقابل آنها هستند و گرافیک های رده بالای RTX نقطه مشترک و مولفه اصلی ساختار آنها خواهد بود. لپتاپ های گیمینگ سری TUF و ROG و لپتاپ های حرفه سری ProArt Studiobook این سه خانواده از صلاح های سنگین ایسوس هستند.
لپتاپ های سری TUF
لپتاپ های سری TUF در رده لپتاپ های ایسوس دو تعریف متفاوت دارند. نامگذاری TUF که کلمه Tough به معنای سخت را در ذهن تداعی می کند به معنی ساختار محکم و با دوام این سری می باشد. البته این نام گذاری همواره هم معنای واقعی خود را ارائه نمی دهد. این لپتاپ ها که در ایران بیشتر بام سری FX شناخته می شوند در تعریفی دیگر نسخه های ارزان قیمت تر از سری ROG هستند. لپتاپ های گیمینگ با کیفیت ساخت پایین تر و قطعات ارزان تر.

این خانواده تا سال 2021 فقط شامل یک زیر شاخه بود، اما با معرفی سری باریک تر و ظریف تر آنها به نام TUF DASH، در حال حاضر دو رده محصول متفاوت را در خود جای داده است. از مشخصات این مشخصات سری TUF می توان به استفاده از صفحه نمایش های سطح پایین تر، سیستم خنک کننده ضعیف تر و کیفیت ساخت و ظاهر نه چندان با کیفیت اشاره کرد.

البته این مشکلات پس جنجال های برسر مدل TUF A15 FX506 و مشکلات اساسی حرارتی در آن؛ در مدل های 2022 یعنی سری FX507 تا حدود زیادی برطرف شده است و حتی گزینه های مانیتور های با کیفیت تصویر و دقت رنگ بالاتر در آنها عرضه شده که می تواند نقطه عطفی برای این محصولات باشد.
لپتاپ های سری ROG
ROG که مخفف Repulic Of Gamers است در رده بندی محصولات ایسوس نشانه دستگاه های با کیفیت و عملکرد بالاتر است که برای جامعه گیمر ها طراحی شده اند. این خانواده در تقسیم بندی داخلی خود به سه گروه تقسیم می شود. Strix، Zephyrus و Flow سه کلاس مختلف از لپتاپ های گیمینگ درجه یک را برای کاربران تشکیل می دهند.

ROG Strix :
اولین سری، معروف ترین و البته پر فروش ترین سری لپتاپ های ROG مدل STRIX است. لپتاپ های گیمینگ که از پردازنده های سری H از ای ام دی و اینتل استفاده می کنند و به کارت گرافیک های RTX و RADEON RX مجهز هستند. طراحی ظاهری متفاوت با دستگاه های گیمینگ دیگر برند ها، شاسی های زخیم با RGB فراوان و پیشروی در ارائه جدید ترین فناوری ها به بازار از مشخصات کلی این دستگاه هاست.
نکته مهم و قابل توجه در مورد این سری (و البته هر سری محصول دیگر) این است که کیفیت ساخت و امکانات اضافه بکار گرفته شده در آنها ارتباط مستقیم با رده توان قطعات استفاده شده در آنها دارد. به طور مثال هرچه کارت گرافیک به کار رفته در لپتاپ قدرتمند تر می شود، میزان RGB، کیفیت پیاده سازی آن، کیفیت صفحه نمایش، امکانات جانبی و حتی کیفیت ساخت و نمای بدنه در آنها بیشتر می شود.

ROG Zephyrus :
سری زفیروس در خانواده ROG سری لپتاپ های اسلیم و خاص هستند. متریال بدنه گران قیمت فلزی، شاسی باریک تر نسبت به مدل های STRIX و برخی امکانات خاص از قبیل بهره گیری از دو نمایشگر در شاسی لپتاپ (سری Duo) از ویژگی های شاخص این محصولات است. راهکار های گران قیمت تر برای سیستم خنک کننده همچون استفاده از Vapor Chamber (برای امکان طراحی باریکتر) و ساخت بدنه از آلیاژ های فلزی دلیل اصلی قیمت گران تر آنها نسبت به مدل های دیگر است.
مهمترین محصولات و البته معروف ترین آنها در این سری مدل های Zephyrus Duo و Zephyrus G14 هستند. مدل Duo با بهره گیری از طراحی خاص با دو نمایشگر و مکانیزم خیره کننده لولای آن که هنگام باز کردن درب لپتاپ صفحه نمایش دوم را نیز بالاتر می آورد، یکی از خاص ترین و شگفت انگیز ترین لپتاپ های گیمینگ دنیاست.
و از سوی دیگر G14 با یک طراحی ساده، باریک و ظریف در کنار ارائه قدرت خیره کننده در ابعاد 14 اینچی در زمره بهترین لپتاپ های گیمینگ دنیا قرار می گیرد.

ROG Flow :
سری Flow به طور کلی در حال حاضر شامل دو مدل X و Z است. سری X لپتاپ های گیمینگ با قابلیت چرخش 360 درجه ای هستند و سری Z در واقع تبلت های گیمینگ با کیبورد جدا شونده می باشند.اولین مدل این خانواده مدل X13 بود، یک دستگاه گیمینگ با ابعاد خیره کننده 13 اینچی و قابلیت چرخش 360 درجه ای صفحه نمایش که با بکارگیری پردازنده Ryzen 9 5900HX، همه را شگفت زده کرد.
از ویژگی خاص این سری در مدل های 13 اینچی می توان به درگاه اختصاصی با قابلیت انتقال داده PCI-E 3.0 x8 برای اتصال کارت گرافیک های اکسترنال خاص ایسوس است. چرا که در ابعاد 13 اینچ به دلیل محدودیت های حرارتی و توان، امکان استفاده از کارت گرافیک های قدرتمند به صورت داخلی وجود ندارد.

لپتاپ های سری ProArt Studiobook
این خانواده را می توان نماینده بالاترین سطح کیفیت ساخت، امکانات و عملکرد در بین لپتاپ های ایسوس دانست. بهره گیری از پردازنده های سری H از Intel و AMD و حتی پردازنده های سری Xeon، استفاده از کارت گرافیک های سری Geforce RTX و RTX Workstation همچون RTX A3000 و RTX A2000، صفحه های نمایش با بالاترین سطح کیفیت موجود و امکانات خاص همچون کلید چرخشی Asus Dial از ویژگی های متمایز کننده این لپتاپ هاست.

جامعه هدف این سری از محصولات شامل طراحان گرافیک، تولید کنندگان محتوا و آثار هنری دیجیتال، سینماگران، معماران و هر کسی که به نحوی به توان پردازشی در مقیاس یک رایانه حرفه ای و یا حتی یک سرور همراه نیاز داشته باشد، هستند. این دستگاه ها به شدت برای کار با نرم افزار های Adobe هماهنگ شده اند و در همه محیط های خلق اثر، اعم از دو بعدی یا سه بعدی عملکردی خارق العاده خواهند داشت.
البته استفاده از بهترین قطعات و این سطح از هماهنگی و بهینه سازی قطعا ارزان هم نیست. سری Studiobook با قیمت های نجومی به بازار عرضه می شوند و شاید به همین دلیل باشد که حضور آنها بخصوص در بازار ایران بسیار کمرنگ است.
جمع بندی
با پایان این مطلب پرونده معرفی لپتاپ های ایسوس هم بسته می شود. این مطلب و دو قسمت قبلی تلاشی برای افزایش آگاهی شما کاربران و مصرف کنندگان عزیز هموطن بود. با توجه به حجم عظیم تبلیغات ایسوس در بازار ایران و اقبال کاربران نسبت به این برند بر خود لازم دانستیم، که کمی سطح آگاهی عمومی در مورد آنرا افزایش دهیم و ضمن برطرف کردن برخی شایعات و اطلاعات ناصحیح؛ کاربران را در انتخاب یک دستگاه متناسب با نیازشان راهنمایی کنیم.
البته این مطالب دیدگاهی کلی و یک شناخت عمومی نسبت رده بندی محصولات بود و برای انتخاب دقیق تر لازم است نقد و بررسی های تخصصی در مورد هر دستگاه را مورد مطالعه قرار دهید. امیدواریم که از این سلسله مطالب استفاده کافی برده باشید.