شیائومی ول کن معامله نیست!
طراحی و ظاهر
قبل از هر چیز به سراغ طراحی و ظاهر این گوشی برویم. وقتی برای اولین بار این گوشی را در دست بگیرید به سرعت متوجه خوش دست بودن آن می شوید. انگار طراحان شیائومی در حین کار روی شکل و طراحی، تمام وقت و انرژی خود را صرف خوش دست بودن آن کرده ند. وقتی گوشی را برای اولین بار میبینید، حس عجیبی را تجربه می کنید. دوربینی بسیار بزرگ پشت گوشی. ظاهر این گوشی نه آنچنان زیباست که بگیم WOW و نه خیلی زشت است که سریع ناامید شوید. شیائومی بالاخره نوشته های زیاد پشت گوشی که فقط در پرچمداران 5 سال پیش می دیدیم را کلا پاک کرد. و از این بابت یه تشکر ویژه به این شرکت کنیم. اما حقیقت را بخواهید شیائومی 12S اولترا بهترین طراحی بین تمامی پرچمداران این شرکت را از نظر من تا به این لحظه در اختیار دارد. پشت گوشی از چرم (مصنوعی اما با کیفیت) به همراه یک محفظه لنز بسیار بزرگ را شاهد هستیم، طراحی جدید این لنز با اینکه کمی زمخت به نظر می رسد اما قرار دادن دوربین 1 اینچی و سه لنز دیگر چاره برای این شرکت باقی نذاشته است. جنس بدنه برخلاف سال گذشته از چرم شده و اثر انگشت را به خود جذب نمی کند که از دید من بهترین حالت ممکن است چرا که از طراحی شیشه ای خسته شدم. بنده و قاب پشتی مانند جنس بدنه دوربین های حرفه ای است. خمیدگی پشت گوشی و حس خوب در دست گرفتن آن بسیار بهتر از گوشی های بالارده ای مانند سامسونگ اس 22 اولترا می باشد.
عکس ها از وب سایت XDA-Developers انتخاب شده
صفحه نمایش
وقتی صفحه نمایش را روشن میکنیم، با یه صحفه نمایش آشنا روبرو می شویم. تقریبا اکثرا پرچمداران اندرویدی در پنل صفحه نمایش از نظر ظاهری شبیه به هم هستند. صفحه نمایش با تکنولوژی سامسونگ E5 Panel ساخته شده است. اگرچه این صفحه نمایش توسط سامسونگ طراحی شده اما نظر کلی را بخواهید بازهم سامسونگ دست بالا را در این بخش دارد اما به این معنی نیست که با یک صفحه نمایش بی کیفیت طرف هستیم، بالعکس نور صفحه نمایش با اس 22 اولترا برابری می کند، زیر نور آفتاب به راحتی تصویر مشخص و نوشته ها خوانا هستند. اما در پنل جلویی نسبت به سال گذشته حاشیه های بیشتری را شاهد هستیم. رنگ هم در زاویه های مختلف کمی ضعیف تر عمل میکند.


صفحه نمایش LTPO2 AMOLED را رفرش ریت 120 هرتز و پشتیبانی از محتوای HDR10 پلاس و روشنایی عالی 1000 نیت و پیک روشنایی 1500 نیت تجربه بسیار خوبی را به شما ارائه خواهد داد. 1B رنگ هم بهترین حالت را برای دیدن فیلم و محتوای ویدیو را به نمایش خواهد گذاشت. در پنل صفحه نمایش شاهد حسگر اثر انگشت هستیم که خب کمی کند عمل می کند و سریعترین حسگر اثر انگشت زیر پنل صفحه نمایش نیست.
سخت افزار و عملکرد:
به جرات می توانم بگوییم که سریع ترین MIUI رابط کاربری در بین تمامی گوشی های شیائومی را تا به این لحظه را تجربه کردم. سرعت سوایپ کردن بین صفحات، اجرای برنامه ها، انیمیشن ها و تمامی آنها به سریعترین حالت ممکن مبدل شده است. اشتباه نکنید رابط کاربری MIUI به هیچ وجه ایده آل نیست، باگ های معمول این رابط کاربری، محدودیت هایی مانند باگ هنگام نصب لانچرها (که خب این کارها آزادی عمل اندروید است) را به شما میدهد، اما استایل این رابط را دوست دارم رنگ ها و شخصی سازی این رابط کاربری به شما حس خوبی خواهد داد.
سخت افزار این گوشی با چیپست اسنپدراگون 8+ نسل 1 همراه است که قوی ترین چیپ حال حاضر دنیای اندروید به شمار می دهد. شاید تفاوت بسیار زیادی بین نسخه قبل اسنپدراگون نداشته باشد اما به با توجه به اطلاعات خود شیائومی نزدیک به 10 درصد افزایش سرعت داشته است. تمام بازی ها را با تنظیمات بسیار بالا بدون هیچ مشکلی اجرا خواهد کرد. البته اینکه بازی ها را با تنظیمات گرافیکی بالا و نرخ فریم ایده آل اجرا کند کاملا از امری عادی می باشد چرا که با یک پرچمدار گرانقیمت طرف هستیم. شیائومی سیستم خنک کنندگی بسیار بهتری را در هنگام بازی کردن طولانی مدت ارائه می دهد. طبق ادعای شیائومی در اکثر مواقع هنگام بازی کردن این گوشی نسبت به آیفون 13 پرو مکس بهتر عمل می کند.
صدا را هم نباید از یاد برد. صدای این گوشی واقعا بلند و شفاف است است که با همکاری این شرکت با Harman Kardon می تواند کیفیت بسیار مناسب را پخش کند. همچنین در بخش حافظه این گوشی با حافظه پایه 256 گیگابایت روانه بازار خواهد شد که این مقدار دو برابر رقیب مستقیم اندرویدی خود یعنی اس 22 اولترا می باشد.
دوربین – جادو یا فریب!
شاید مهمترین بخش این گوشی را دوربین اصلی آن دانست جایی که یک سنسور بسیار بزرگ 1 اینچی برای اولین بار در گوشی های هوشمند (البته به جز سونی اکسپریا که سنسور 1 اینچی اما نه چندان بهینه) را شاهد هستیم. تقریبا نصف مراسم معرفی شیائومی 12S Ultra به دوربین آن صرف شد. سیستم دوربین اصلی از سه عدد تشکیل شده است که در مرکز آن یک دوربین جدید 50 مگاپیکسلی ساخت سونی مدل IMX 989 با سنسور 1 اینچی لایکا می باشد. شیائومی می گوید سنسور IMX یک اینچی توسط سونی برای شیائومی سفارشی ساخته شده و لنز نوری پوشش دهنده دوربین توسط لایکا و شیائومی به صورت مشترک طراحی و تولید شده است. همچنین این دوربین از تکنولوژی ترکیب بندی پیکسل Pixel-binning برای عکسهای 12 مگاپیکسلی استفاده می کند که 3.2 میکرومتر است. تمامی این اعداد در حقیقت دیوانه کننده هستند. لنز 50 مگاپیکسلی با کمک سنسور 1 اینچی می تواند عمق میدان بسیار کمتری ایجاد میکند و در نتیجه بوکه طبیعی در عکسها و فیلمها ایجاد میشود و این امر باعث خلق تصاویر بسیار عالی و سینمایی و همانند دوربین های DSLR می شود. در ادامه تصاویر گرفته شده با این دوربین اصلی را می توانید مشاهده کنید
کیفیت تصاویر دوربین اصلی – برای بزرگنمایی روی عکس کلیک کنید
دوربین فوق عریض 48 مگاپیکسلی و دوربین زوم پریسکوپ هر دو سنسورهای 1/2 اینچی سونی هستند و همچنین از فناوری binning برای تولید عکسهای 12 مگاپیکسلی استفاده میکنند. لنز زوم پریسکوپ هنوز محدوده زوم اپتیکال 5 برابری را ارائه می دهد، اما از آزمایش اولیه، نسبت به لنزهای زوم Mi 11 Ultra سال گذشته بسیار بهبود یافته است.
بوکه تصاویر همانگونه که مشاهده میکنید بسیار طبیعی هستند و عمق میدان کم با کمک سنسور به خوبی این کار را انجام میدهد و در مقایسه با گوشی های اس 22 اولترا و آیفون 13 پرو مکس، می تواند دید که شیائومی بوکه بسیار بهتری را ارائه می کند. یکی از نگرانی هایی که من در مورد چنین لنز بزرگی داشتم این بود که نورهای چراغ های تصویر کامل پخش شود و تصویر خوبی همانند سایرن ثبت نکند. اما خوشبختانه تصویر خوب و تعادل مناسبی را شاهد هستیم. در ادامه می توانید مقایسه عکس ها را مشاهده کنید. عکاسی در محیط شب نیز بهترین از سایر رقبا عمل می کند و همانگونه که در تصویر زیر میبینید رنج دینامیکی عالی و تصاویر ثبت شده کاملا برتری را می توان به شیائومی داد. اما در بخش رنگ تصاویر، زوم، دوربین سلفی و لنز اولترا واید سامسونگ اس 22 اولترا بهتر عمل میکند. حقیقت نمی دانم چرا شیائومی از دوربین بهتری در بخش سلفی استفاده نکرده و از همان 12 مگاپیکسل معمولی در این گوشی استفاده کرده است. البته در بخش فیلمبرداری شیائومی با رزولوشن 8K و لرزشگیر فوق العاده رقیبی بسیار قدر برای سایر گوشی های پرچمدار می باشد. اما فیلمبرداری 1080p در دوربین سلفی کمی من را ناامید کرده است. اما خب به خاطر دوربین اصلی و باکیفیت این بخش را می توان نادیده گرفت
از چپ به راست: شیائومی 12S اولترا – سامسونگ اس 22 اولترا – آیفون 13 پرو مکس
باتری
باتری گوشی شیائومی 12S اولترا، شاید بهترین نباشد اما جزو سه گوشی برتر سال در این بخش قرار می گیرد. این گوشی طبق ادعای شیائومی در مراسم معرفی، از تمام گوشی ها و مخصوصا آیفون 13 پرو مکس عمل می کند و به راحتی با باتری 4860 میلی آمپر یک روز کامل و حتی بیشتر عمل می کند. این گوشی با امکانات شارژ سریع 67 واتی، و امکان شارژ شدن از صفر تا 100 حدود 41 دقیقه زمان خواهد برد که رقمی بسیار عالی به شمار می رود. همچنین قابلیت شارژ بی سیم 50 وات (52 دقیقه از صفر تا صد) و همچنین قابلیت شارژ سایر دستگاه ها با 10 وات (اس 22 اولترا 4 وات می باشد) را ارائه می کند.
قیمت و جمع بندی
گوشی با قیمت پایه 950 یورو قرار است در چین به فروش برسد که قیمت نهایی آن در بازارهای جهانی هنوز در حاله ای از ابهام است، صفحه نمایش بسیار با کیفیت، کیفیت ساخت بالا و مهمتر از همه دوربین بشدت توانا گوشی شیائومی 12S اولترا را به گزینه ای بسیار جذاب به خصوص برای عاشقان عکاسی کرده است. این گوشی با جنس چرم در پشت و رنگ های مشکی و سبز تیره قرار است در بازارهای جهان به فروش برسد. در آخر این گوشی تقریبا هر چیزی که از یک گوشی قدرتمند می خواهد (و حتی بیشتر در بخش دوربین) را در اختیار شما قرار می دهد. نظر شما درباره این گوشی چیست؟ آیا ارزش پرداخت 1000 دلار را دارد یا گزینه های جذاب دیگری را می پسندید. با ما در بخش نظرات در میان بگذارید