معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی از ادامه اکران فیلم “خانه پدری” خبر داد و گفت: ” الان نامه دادستانی تهران مبنی بر رفع توقیف این فیلم را دریافت کردیم” . سید محمد مهدی طباطبایی نژاد با قدردانی از تدبیر ریاست محترم قوه قضائیه جهت دستور ویژه رسیدگی برای رفع توقیف فیلم “خانه پدری” اظهار کرد: “بدون شک این تدبیر ایشان و همکاری های مسئولان قوه قضاییه در اجرای آن به انسجام و همدلی جامعه سینمایی کشور کمک می کند “. وی ادامه داد : “از اولین ساعاتی که این اتفاق برای فیلم افتاد وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی ، شخصا موضوع را دنبال کرده و رایزنی های لازم با رئیس محترم قوه قضائیه انجام شد و با همت ایشان به نتیجه رسید. از آقای کیانوش عیاری هم سپاسگزاریم که در سه چهار روز اخیر همراهی های لازم را مبذول داشتند. ”
معاون سازمان سینمایی با بیان این که نمایش فیلم “خانه پدری” مثل سابق با رده بندی سنی بالای 15 سال و محدودیت سالن نمایش از امشب ادامه پیدا می کند گفت: ” فروش بلیط این فیلم از ساعاتی دیگر مجددا در سامانه فروش بر خط بلیط، فعال خواهد شد.
فیلم سینمایی “خانه پدری” ساخته سال 1389 که کیانوش عیاری کارگردانی ، تهیه کنندگی و نویسندگی آن را برعهده داشت در دی ماه سال 1393 برای اولین بار اکران شد ولی به خاطر وجود صحنه های خشن در همان روز اول اکران عمومی توقیف گردید . این فیلم پس از 5 سال بعد از برخی ویرایش ها با رده بندی جدید بالای 15 سال اول آبان امسال بار دیگر به روی پرده رفت اما 5 روز بعد برای بار دوم در تاریخ 6 آبان باز هم بدلیل داشتن صحنه های خشن که موجب چالش عمیقی میان مخالفان وطرفدارانش شد با میانجی گری دادسرای فرهنگ و رسانه توقیف شده و از پرده سینما پائین آمد.
طبق آئین نامه مصوب هیات وزیران از 19 مرداد 1382 به بعد، که مرجع اصلی قانونی نظارت بر اکران فیلم های سینمایی تحت عنوان ” آئین نامه نظارت بر نمایش فیلم و اسلاید و ویدئو و صدور پروانه نمایش آن ها ” است : ” نمایش هر گونه فیلم در سینماها و سالن های عمومی و عرضه یا فروش آن ها در بازار فروش که نهایتا متضمن نکات مشروحه زیر باشد، در سراسر کشور ممنوع است” در ادامه به 14 مصداق برای توقیف یک فیلم می رسیم و مسلما احراز فقط یکی از این موارد می تواند در “ممنوعیت اکران یک فیلم” کافی باشد توقیف اکران “خانه پدری” را می توان فقط با مورد یازدهم در میان این چند مورد توجیح نمود :” نشان دادن صحنه هایی از جزئیات قتل و جنایت و شکنجه و آزار به نحوی که موجب ناراحتی بیننده یا بدآموزی گردد” که در سکانس ابتدایی این فیلم به وضوح شاهد آن هستیم البته قوه قضائیه انتقادهایی بیش از سکانس اول بر این فیلم وارد کرد که شامل “توهین به اعتقادات مذهبی جامعه ایران و ترویج خشونت علیه زنان و زیر سوال بردن سنن، رسوم و فرهنگ ناب ایرانی – اسلامی و ارائه تصویر وارونه و کذب از خانواده ایرانی در این فیلم” بود.
این فیلم داستان زندگی پیرمردی 80 ساله به نام “محتشم” از 15 سالگی او (سال 1308) تا سال 1379 در یک خانه قدیمی است که خودش را مسبب مرگ خواهر بزرگترش می داند. نقش محتشم جوان را ناصر هاشمی و میانسالی اش را مهدی هاشمی بازی می کند . این فیلم در صحنه های متعددی ، سختی های زندگی یک زن را از نظر می گذراند. از دیگر بازیگران این فیلم سینمایی می توان به شهاب حسینی ، مهران رجبی ، نازنین فراهانی ، مینا ساداتی و معصومه بافنده اشاره کرد. ” خانه پدری” در خانه تاریخی “موتمن الاطبا” پزشک قاجار فیلمبرداری گردید که قبلا برای اولین بار با سریال “شهرزاد” شناخته شد ، اتاق فرهاد در فیلم شهرزاد که زیرزمین این خانه است لوکیشن صحنه ای از فیلم خانه پدری است که یکی از علت های توقیف آن بود.
بازگشت “خانه پدری” به سینماها برای سومین بار
- حسین
- 13 نوامبر, 2019
- بدون دیدگاه
- موبایل
هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!