ردکردن این

جرم “دیدن این فیلم جرم است”

حدود 10 ماه از تولید فیلم “دیدن این فیلم جرم است” می گذرد ولی با وجود حضور در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر ، این تنها فیلمی است که هنوز اکران نشده است .

“دیدن این فیلم جرم است ” به کارگردانی  و نویسندگی رضا زهتابچیان و تهیه کنندگی محمدرضا شفاه در ژانر سیاسی توسط سازمان سینمایی سوره حوزه هنری ساخته شده است. امیر آقایی ، مهدی زمین پرداز ، لیندا کیانی ، حسین پاکدل ، حمید رضا پگاه ، محمود پاک نیت ، احسان امانی و حسین زارعی از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

“دیدن این فیلم جرم است” که حتی برای گرفتن پروانه ساخت نیز چالش های زیادی را پشت سر گذاشت داستان یک فرزند شهید متولد 1369 است که فرمانده پایگاه مقاومت بسیج هم هست ، او که بواسطه تعرض مردی با تابعیت اروپایی نسبت به همسر باردارش ، فرزندش را از دست می دهد در پی به جایی نرسیدن فریاد داد خواهی اش اقدام به گروگان گیری می کند.

صحنه ای که در “آژانس شیشه ای ” دیده بودیم تکرار می شود . محمد صادق کوشکی منتقد معروف و با نفوذ در مورد این فیلم چنین گفت :” این فیلم با قاطعیت تمام به نیروهای حزب اللهی می خواهد این مسئله را القا کند که همه چیز تمام شده ، همه چیز به باد رفته ، دیگر هیچکس و هیچ چیز قابل اعتماد نیست و هیچ پناهگاهی برای نیروهای حزب اللهی و مومن وجود ندارد . در واقع به نیروهای مومن و حزب اللهی پیام می دهد که شما به آخر خط رسیده اید و هیچ کس دیگر پشت و پناه شما نیست و حتی عزیزترین کسانی که به آن ها اعتماد داشتید هم شما را می فروشند و به شما خیانت می کنند . این پیام را به نیروهای حزب اللهی دادن باید ببینیم به نفع کیست؟ در واقع آمریکایی ها و اسرائیلی ها به دنبال ناامید شدن نیروهای مومن و حزب اللهی هستند واین مهمترین لطمه ای است که فیلم می زند.” وی افزود :” این فیلم خواسته و ناخواسته ، به سپاه اهانت می کند. در واقع سپاه را یک ساختار فاسد ، ترسو و یک ساختار در مقابل نیروهای بسیجی حقیقی معرفی می کند که این مساله ظلم است. نکته بعدی ، رویارویی بچه های بسیجی حقیقی با نیروی انتظامی ، با شورای عالی امنیت ملی ، وزارت اطلاعات و … رانشان می دهد.”

محمدرضا شفاه تهیه کننده این فیلم سینمایی در مصاحبه ای با باشگاه خبرنگاران جوان گفت : ” تصمیم سازمان سینمایی این است که قطعا امسال فیلم ما را اکران نکنند ، شاید فکر می کنند فضای این روزها سیاسی و انتخاباتی است و دیدن چنین فیلم هایی روی خواسته ها و ایده آل هایشان اثر می گذارد. البته ما تمام تلاشمان را می کنیم که متوجهشان کنیم ، فیلم ما نه علیه دولت و نه جریان سیاسی مشخصی است بلکه نقدی به سیاست ورزی امروز و سیاستمداران در همه طیف هاست .”

با وجود همه این حرف ها هنوز هم دلیل موجهی برای عدم اکران “دیدن این فیلم جرم است” ارائه نشده فقط از زمان تولید فیلم در سال 97 به بهانه های متفاوت با پاس دادن آن از سازمانی به سازمان دیگر و از مرجعی به مرجع دیگر ، نمایش فیلم به تعویق افتاده است.

مجری برنامه  تلویزیونی “هفت” در طی مصاحبه ای که 21 تیر 1398 با تهیه کننده این فیلم داشت چنین گفت :” زمانی که فیلم سینمایی “آژانس شیشه ای ” ابراهیم حاتمی کیا اکران شد ، بسیاری از ما در سالن گفتیم چطور جرات کردند چنین چیزی را بسازند و نمایش بدهند اما واقعیت این بود که همه مردم آن فیلم را دیدند و اتفاقی هم نیافتاد. بالاخره این جنس فیلم ها یا درباره یک واقعیت موجود در جامعه صحبت می کنند یا نه ، اگر نه که جای نگرانی ندارد ! “دیدن این فیلم جرم است” مشخصا حاصل دغدغه مشترک یک تهیه کننده و کارگردان است که حتی می توانستند سراغ سوژه دیگری بروند اما به عنوان یک خودی و از سر دردمندی این فیلم را ساخته اند. وقتی این فیلمساز دردمند را اینقدر اذیت می کنیم ، فردا تبدیل به چه فیلمسازی می شود!؟”

شفاه در این مصاحبه چنین گفت :” اعتقاد ما این است که آنچه ساخته ایم نقد “سیاست ورزی” در جامعه امروز است که نه چپ و راست دارد و نه اصلاح طلب و اصولگرا. مهمترین شاهد ما هم خود فیلم است که نشانه هایی از همه این افراد در آن وجود دارد. شاهد دیگر هم این است که امروز هر دو جناح سیاسی مخالف این فیلم هستند.” او در ادامه افزود :” ما از این همه سختی و فشار خسته نمی شویم و همین امروز هم آمادگی ساخت فیلم سینمایی ” دیدن این فیلم جرم است 2″ را داریم و هیچ گاه به سراغ سینمایی کم خطر نمی رویم و اگر اشکالی در کشور وجود داشته باشد آن را می گوییم و معتقدیم نگفتن ها باعث افزایش اشکالات می شوند. “

ابراهیم داروغه زاده ، معاون پیشین نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در پی حاشیه های ایجاد شده در مورد عدم اکران “دیدن این فیلم جرم است” و به دنبال نامه ای که عوامل تولید فیلم به معاون جدید نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی نوشته بودند در طی توئیتی در صفحه شخصی خود نوشت : ” دیدن هیچ فیلمی جرم نیست . مخاطب مهمترین رکن سینماست که با جهان آگاهی خود به تماشای فیلم می نشیند و به هیچ وجه تسلیم فیلم و فیلمساز نیست. امیدوارم همانگونه که فیلم های “عصبانی نیستم” و “آشغالهای دوست داشتنی” اکران شدند، فیلم “دیدن این فیلم جرم است” هم به زودی اکران شود.”

مدارک فوق حاکی از آن است که در پس پرده عدم اکران این فیلم عوام متعددی دست به دست هم داده اند همچنان با آرزوی برداشته شدن موانع موجود برای اکران چنین فیلم هایی ،منتظر مشاهده “دیدن این فیلم جرم است” بر پرده نقره ای هستیم .

برچسب
منبع

بیشتر بخوانید

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.